“Високий Замок – Домажир”: на Львівщині представили новий туристичний маршрут

У Львові офіційно презентували туристичний велошлях від Високого Замку до ведмежого притулку “Домажир”. Його протяжність – 26 км.

Маршрут вже запланували ознакувати в рамках Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2021-2025 роки та за фінансової підтримки ведмежого притулку «Домажир» і міжнародного благодійного фонду «Four Paws». І встановити необхідну кількість навігаційних знаків та 4 інформаційні стенди.

Інформація про веломаршрут буде розміщена на матеріальних носіях та доступна в інтернеті, в тому числі, через використання QR-кодів.

“Зараз готується програма обласної державної адміністрації з діджиталізації у Львівській області, тому маємо можливість скористатися її ресурсами, для того щоб відобразити наявні маршрути в інтернеті, – наголосив Віталій Загайний. – Це серйозний крок назустріч нашим велотуристам, у яких не буде прив’язки до матеріального, розміщеного у чітко визначеному місці банера чи іншого інформаційного матеріалу, а буде можливість скористатися своїм гаджетом по маршруту у будь-якій точці, де є інтернет. Цей спосіб значно розширює можливості велотуриста”, – розповів заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний

Додамо, перший влеопробіг запланували на 26 червня. Він отримав назву R60. Він доповнить міжнародний велошлях №490 в межах проєкту «Ровелове Розточчя» – разом попри кордони».