Як кожен може долучитися до боротьби із коронавірусом

Львівський ІТ Кластер спільно з Фондом Відкриті Очі розпочинають другий етап проекту United for health.

На цьому етапі кожен зможе підтримати проект та долучитися до організації масового тестування у Львові та Львівській області.

Ще від початку введення карантинних заходів Львівський ІТ Кластер об’єднав місцеву ІТ-спільноту для допомоги місту та області у боротьбі з поширенням COVID-19.

23 березня ми запустили проект United for health, в рамках якого була закуплена перша партія експрес-тестів на виявлення коронавірусу (20 000 штук), та вже замовлена наступна (ще 20 000 штук). На ці потреби зібрали кошти всередині спільноти на суму майже 5 млн грн. Тести передали міській та обласній владі, розпочавши масове тестування населення у Львові та області. Частину з них вже використали за призначенням”, розповідають в IT Кластері.

Тепер же пропонують долучитися всім охочим.

“Масове тестування повинно стати справді масовим, тому для цього потрібна допомога усіх вас. Давайте спільно з вами, закупимо більше тестів для потреб нашого міста та області”, – йдеться у повідомленні.

Як можна долучитися?

  • Якщо ви підтримаєте проект на  суму 700 грн –  отримаєте можливість пройти 1 експрес-тест, решта ж коштів з означеної суми скеруємо на закупівлю тестів для інших;
  • Підтримка на суму 1500 грн – дає можливість пройти 3 експрес-тести для вас чи вашої сім’ї, решта коштів від суми буде спрямована на закупівлю тестів для інших;
  • Підтримка у розмірі  2000 грн – ви маєте можливість пройти 5 експрес-тестів, а решта коштів  – на тести для мешканців міста та області.

Зробити донейт ви можете за цим посиланням.

Важливо: експрес-тести на COVID-19 проводять лише за наявності симптомів (висока температура та кашель), або ж приналежність до груп ризику (медики; ті, хто контактував з хворими; ті, хто повернувся з-за кордону). Тестування проводитимуть лише мобільні бригади медиків, тести не видаються на руки особі-благодійнику, оскільки їх мають проводити спеціалісти, так само як вносити всі результати в базу даних. Тому слід використовувати можливість пройти експрес-тест виважено і дійсно тоді, коли вам або членам вашої сім’ї це справді необхідно. У випадку якщо вам не потрібен тест, але ви хочете долучитися до ініціативи, є можливість пожертвувати кошти, які підуть на закупівлю тестів для міста та області.