Як підготувати шкіру обличчя до теплої і сонячної весни

Весна – час коли варто згадати та попіклуватися не лише про свою фігуру, але і про шкіру обличчя. Адже рано чи пізно сніги минуть і настане справді сонячна і тепла погода. Відтак Радіо ПЕРШЕ розпитало професійну косметологиню Ольгу Козак як відновити шкіру обличчя після холодної пори року.

За її словами, то зараз саме той час, коли багатьох починає турбувати тьмяний колір обличчя, зневоднення, втрата пружності шкіри і загалом шкіра виглядає доволі втомлено. Тому наш весняний догляд за обличчям потребує певних змін.

Найперше – це зволоження та підвищення імунітету шкіри. Адже шкіра обличчя теж має свій місцевий імунітет і після морозів, різких перепадів температур вона почувається ослабленою.

Тому важливо максимально підсилити її бар’єрну функцію, зміцнити імунітет, наповнити вологою.

«В цьому нам допоможуть засоби із компонентами, які зволожують, вітамінами та антиоксидантами. Також такий стан шкіри частково обумовлений станом організму, зокрема авітамінозом, тому не забуваємо про збалансоване харчування, водний баланс та прогулянки на свіжому повітрі», – розповіла косметологиня Ольга Козак.

Другий важливий момент у весняному догляді, пов’язаний із сонячною активністю.

У такі весняні сонячні дні ми можемо фіксувати підвищення індексу ультрафіолету, який свідчить про збільшення сонячної активності.

«Зараз індекс ультрафіолету переважно дорівнює 1 або 2, що вважається низьким рівнем. Проте людям із світлим фототипом, чутливою до сонця шкірою та схильністю до появи пігментних плям все ж рекомендований захист з spf 10-15. Також варто захищати шкіру обличчя під час тривалих прогулянок».

Косметолог нагадує, що існують різні типи ультрафіолетових променів.

Промені типу В – які зараз поволі починають активізовуватись та ще не є дуже агресивними, становлять 10% всього випромінювання. Саме вони є причиною опіків, старіння шкіри, пригнічення імунної системи та можуть провокувати рак шкіри. Їхню дію ми більшою мірою відчуваємо влітку, коли індекс ультрафіолету від 3 і вище. Але особливо підступними є промені типу А, які присутні цілорічно і у великих дозах теж можуть призводити до негативних реакцій.

За словами Ольга Козак, ці промені ми часто фізично не відчуваємо, але саме вони проникають крізь скло, і продукуються вони не лише сонцем, а й, наприклад, флюоресцентними лампами. Їхня небезпека полягає в тому, що вони запускають окислювальні реакції у шкірі та провокують, пришвидшують процес старіння.

«Тому так чи інакше, коли починають пригрівати перші лагідні промінчики сонця, ми ними насолоджуємось, але не нехтуємо хоча б мінімальним сонцезахистом, аби вберегти красу та молодість нашої шкіри та попередити різноманітні неприємні моменти».

Також не забуваємо про професійний догляд у косметолога, яким процедурам варто віддати перевагу радить Ольга Козак:

«У весняний період ми відмовляємося від агресивних процедур і надаємо перевагу доглядовим процедурам. Тобто всі процедури, які шкіру підтримують, зволожують та відновлюють. Також актуально – масаж обличчя».

Анастасія МЕЛЬНИК