Як пришвидшити паспортний контроль: поради прикордонників

Напередодні Великодніх свят чимало українців, які перебувають за кордоном, повертаються додому. І хоча через коронавірус кількість подорожувальників та заробітчан зменшилась, в останні дні черги на пунктах пропуску таки зазвичай збільшуються.

Прикордонники сформували кілька порад для тих, хто перетинатиме кордон:

  • перед початком подорожі необхідно перевірити дійсність усіх паспортних документів та реєстраційних документів на транспортний засіб;
  • громадянам України варто завчасно завантажити додаток «Вдома» або пройти тестування методом полімеразно-ланцюгової реакції (не пізніше, як за 72 години до перетину кордону);
  • іноземцям віком від 12 років необхідно обов’язково мати негативний результат тесту, зроблений методом полімеразно-ланцюгової реакції (не пізніше, як за 72 години до перетину кордону), а також страховий поліс, виданий страховою компанією, що зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво на території України, та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19 і обсервацією. У разі їх відсутності іноземцям буде відмовлено у пропуску через кордон.

Також прикордонники збільшують кількість персоналу, який здійснює прикордонні процедури, встановлюють додаткові робочі місця, зокрема, пересувні комплекси автоматизації паспортного контролю.