Як створити різдвяний еко вінок своїми руками: поради від декоратора

Вам знадобиться:

  1. Готова основа для віночка (45 – 100 грн шт) або виноградна лоза
  2. Гілки ялини /сосни (50-150 грн шт)/ялина Нобіліс (100-300 грн)
  3. Сухоцвіти/бавовна/гілки яблуні/вишні
  4. Шишки/жолуді/сушені апельсини
  5. Золота/срібна фарба в аерозолі (60-80 грн шт)/штучний сніг (20-80 грн)/синтепух (20-80 грн)
  6. Клейовий пістолет (30 – 80 грн шт)
  7. Звичайний (28 грн 50 м)/флористичний дріт (10 грн шт)

Перш за все необхідно запастися хорошим, мандариновим настроєм та подумати над стилістикою вінка. Він може бути оформлений у класичному стилі або в стилі «еко». Традиційними вважаються вінки у червоно-білих кольорах, вони завжди в тренді. А ось на піку популярності у цьому році саме еко вінок. Розповідає Засновниця студії декору Цибус Катерина Тютюнник.

Стиль цього року – це еко вінок. Можна використовувати іграшки з дерева, якісь сушені апельсини, шишки, жолуді, гілки. Переважатимуть коричневі, бардові кольори. Тобто все, що пов’язано з еко стилем і природніми відтінками.

Під час підготовки до декорування є два варіанти: або купити готовий вінок, вже сплетений, або створити його з нуля, починаючи з основи і потім задекорувати її гілками ялини або сосни. Це може бути як декоративна, так і жива гілка. Купити ці матеріали можна в будь-якому квітковому магазині або на ринку. Отож, якщо ви обрали варіант – зробити самому, необхідно запастися усім необхідним. Продовжує декораторка.

Потрібно знайти лозу винограду або верби, яка добре гнеться, самому сплести основу, а потім додати до неї гілки сосни або ж ялини і потрошки пробувати майструвати вінок самостійно.

Коли основа нашої еко композиції вже готова, до неї можна додати бавовну, сухоцвіти або просто гілки, нарізані з яблуні та вишні, перев’язавши їх шнурівкою. Тут головне не перестаратись, каже Катерина Тютюнник.

Я завжди раджу не міксувати дуже велику кількість різних матеріалів. Тобто п’ять видів на віночок буде достатньо. Більше не потрібно всього різного і кольорового. Придбати п’ять елементів, які вам найбільше подобаються і використати у своєму вінку.

Аби ялина добре трималася, її можна прикріпити за допомогою звичайного або флористичного дроту. А прикраси прикріпити за допомогою клейового пістолету. Навіть найдешевша модель такого пістолету впорається із своєю головною функцією – добре все скріпити.

І наостанок усі елементи можна пофарбувати золотою або срібною фарбою, присипати штучним снігом або придбати в магазині тканин синтепух і також посадити його на клей.

І пам’ятайте – гарний настрій можна створити своїми руками! 

Дар’я Кучер