Як цього року можна стати помічником св. Миколая: перелік акцій

Коли закінчуються виборчі перегони, за вікном стає все прохолодніше а на календарі минає останній тиждень листопада, все більше хочеться вірити у диво та дарувати його іншим. Зробити це можна у межах благодійних ініціатив. Одна з них благодійна акція «Подаруй дитині свято». Кожен охочий може втілити мрію дітей, які виховуються у дитячому будинку, мають інвалідність або батьки яких перебувають у скрутних життєвих обставинах. Для цього необхідно зайти на Фейсбук сторінку благодійної акції «Подаруй дитині свято», обрати лист малюка до св. Миколая та стати його помічником.

Зазвичай діти щирі у своїх листах, завжди дякують за подарунки у минулому році і часто пишуть, що хочуть для усіх миру та здоров’я. А з матеріальних речей зазвичай просять конструктори, іграшки або одяг. Та бувають і унікальні подарунки. Наприклад, минулих років діти просили папугу або кроликів”

Розповіла Вероніка Кашинська, організаторка акції “Подаруй дитині свято”

Тепла, турботи та уваги потребують не лише діти, а й дорослі. Так, Благодійний фонд «Рідні» та мережа кав’ярень «Світ кави» анонсували акцію «Кава з Миколаєм» для допомогти людям похилого віку з Львівського геріатричного пансіонату та дітям-сиротам з Центру підтримки дитини при ліцеї «Просвіта». Так, кожен, хто придбає каву у мережі закладів «Світ кави» з 19 листопада до 19 грудня, стане благодійником. Адже 100% від продажу кавових зерен та 50% від вартості напоїв під назвою «Кава з Миколаєм» скерують на організацію святкової програми та подарунки.

« Ідея «Кави з Миколаєм» пов’язана із нашою вже довготривалою роботою із дітьми із Центру підтримки дитини при ліцеї Просвіта.Цього разу Рідні разом із дітьми-сиротами та дітьми, які позбавлені батьківського піклування та усіма, хто долучається до акції, зробимо свято для людей літнього віку. Ми вирішили об’єднати в цій акції дітей та старших людей. Адже важливо, навчати малечу допомагати, навчати дарувати добро та любов тим, хто цього потребує!»

Поділилася Мар’яна Романяк керівниця благодійного фонду “Рідні”

Ну і звісно, нашої підтримки у це свято і не тільки, потребують ті, хто щодня захищає кордони нашої країни. Тому з 1-го грудня Центр військового капеланства організовує благодійну акцію «Святий Миколай для військових». Підтримати проект “Святий Миколай для військових” можна склавши пожертву у скриньку Фундації св. Миколая у:
– Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (м. Львів, вул. Театральна, 11);
– Студентському храмі Блаженного священномученика Олексія Зарицького (м. Львів, вул. Лукаша, 3а);
– Студентському храмі Святого рівноапостольного князя Володимира Великого (м. Львів, вул. Природна, 8а);
– Афганському храмі Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа (м. Львів, вул. Батуринська, 2);
– Храмі Пресвятого Серця Христового (м. Львів, вул. Диктова, 2А);

Дар’я Кучер