Як туристів зі Саудівської Аравії зустрічають у Львові

Колоритна арабська мова, впізнаване традиційне вбрання – абайю і теж традиційні – погляди спраглих туристів. До Львова приїхала чергова група мандрівників з Саудівської Аравії. Їх 50, більшість – молоді пари, які нову країну обрали як місцину для медового місяця. Й вже понад місяць такі групи щодня приїжджають до Львова. Тож у готелях правила змінюють – аби догодити туристу з іншою культурою. Більше про це дізнавалися журналісти телеканалу ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ.

«В них своєрідний спосіб життя зумовлений погодніми умовами в Саудівській Аравії. Відповідно, в них такий нічний спосіб життя. Вони ввечері люблять довго гуляти, люблять харчуватися пізно вночі, до чого, наприклад, наш ресторан був не готовий», – каже генеральний менеджер готелю у Львові Тарас Кузик.

А снідають – ближче до 11-тої. Для трапези обирають фрукти та сири місцевого виробництва. В готелі для таких туристів вже почали підбирати особливе меню. Су-шеф каже, що вже налагоджують контакти з постачальниками халяльної їжі – тієї, яку приготували за чіткими правилами ісламу.

«Ми стараємся для них підлаштувати також меню. Тобто, більше їхніх традиційних страв, як фалафель, хумус, можливо, якийсь лаваш. Ми починаємо використовувати їхню звичайну традиційну м’ясну історію, тобто це продукти халяль», – розповів су-шеф ресторану готелю у Львові Віталій Дудар.

Чітких правил туристи з Саудівської Аравії дотримуються й при виборі номерів. Жодного надлишку в інтер’єрі, лише простота і комфорт. Важливий пункт – гігієна.

Чому ж обирають Львів?

«Перш за все, нам не потрібна віза і країна відкрита. Я звик їздити до Швейцарії, до Німеччини, Австрії. Але Україна відкрита і я хотів спробувати. І мені дійсно сподобалася країна, я полюбив її», – кажуть туристи Набіль і Назаль.

Окрім Львова, туристи з Саудівської Аравії відвідують Київ та Буковель. М’який клімат, яскрава природа та старовинна архітектура – це саме те, що приваблює гостей з Аравійського півострова. Красу шукають й на звичних туристичних локаціях, і у колоритних деталях української культури.

Щасливі від такого туристичного буму й в управлінні туризму Львівської міьскої ради. Кажуть, понад 30 відсотків мандрівників у місті – саме з Саудівської Аравії. Тож промотури влаштовували й для туроператорів з Ер-Ріяду. 

«Це організовувала авіакомпанія, яка літає до нас, ФлайНас, а зараз ми в цей час приймаємо знімальну групу ФлайНас, яка буде готувати промоційний ролик про нашу країну». 04.47 + 05.02 «Для мешканців Саудівської Аравії промоційний ролик про нашу країну і там основний компонент це буде якраз Львів»,- розповіла в.о. начальника управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник.

А поки готують проморолик, у Львові активно шукають перекладачів з арабської. Адже після відкриття регулярного рейсу до нашого міста щотижня прибуватиме понад 160 мандрівників-саудів.