Як у Львівському Опіллі будуть розвивати туризм

Вже напрацювали дорожню карту розвитку.

У селі Красів Тростянецької громади відбувся дводенний навчальний семінар із розвитку зеленого туризму. Тут і презентували дорожню карту сталого розвитку туризму на території мікрорегіону Львівське Опілля.

Акцент планують зробити на тренді “зелений туризм – японська методика «лісової терапії», вплив лісу на здоров’я людини та ліс як туристичний продукт.

“Одним із важливих моментів розвитку туристичного потенціалу території є інвентаризація усіх об‘єктів, які потенційно можуть бути цікавими для гостя. Другий момент – це створення туристичних продуктів, створення сервісів для зручності подорожей туристів. Обидва складники присутні на цій території, а отже, об‘єднавши зусилля усіх – влади, бізнесу та громадськості, можна напрацювати перспективні туристичні пропозиції для подорожей”, – вважає експерт з екологічного туризму і координатор розвитку мережі Зелених шляхів в Україні Сергій Підмогильний.

На семінар приїхали експерти у галузі туризму, місцеві мешканці та підприємці, науковці, краєзнавці, лісничі й представники регіонального ландшафтного парку «Стільське городище».

Довідка

Львівське Опілля – західна околиця Подільської височини, розташована у межах Львівщини (на південь від обласного центру). Як місцина у межах Бібрської, Давидівської, Розвадівської й Тростянецької територіальних громад, стала основою для створення туристичного кластеру під назвою «Львівське Опілля» й однойменної громадської організації.


Теми: