Як у Львові безкоштовно чіпувати собаку і чому це важливо

ЛКП “Лев” у Львові відновлює безкоштовне чіпування собак. Вже оприлюднили графік, куди можна привести собаку та зробити цю процедуру найближчим часом. У програмі “Інший погляд” з Ольгою Телипською співзасновниця та співорганізатор фестивалю домашніх улюбленців «Щасливі хвостики» Віра Припасник та координатор громадської ініціативи Dog-Friendly City Ольга Кирилович розповіли про цей проєкт трохи цікавих деталей.

Для чого чіпувати собаку

Перш за все, щоб не загубити. Чіп містить всю інформацію про господаря. Тож якщо ваш чотирилапий друг випадково заблукає, вас знайдуть легко.Чіп – єдиний ідентифікатор, який не можна загубити.

Другий момент: виїхати за кордон можна лише із чіпованою собакою. Тому якщо ви плануєте таку поїздку, варіантів вибору небагато.

Наскільки це безпечно для собаки

Абсолютно безпечно із медичної точки зору. Це практично безболічна процедура. Схожа на ін’єкцію. 99% собак не реагують на неї взагалі. Одиниці реагують більше на те, що до них підходить ветеринар. Це психологічні особливості тварини.

Чіпування – зовсім не травматичне.

Скільки це коштує

В ЛКП “Лев” зараз це абсолютно безкоштовно. У приватних ветеринарних клініках ціни стартують від 350 гривень.

Де можна чіпувати собаку

Тут зібрали усю інформацію з адресми та графіком.

Які умови для чіпування

Якщо ви хочете зробити безкоштовне чіпування, то єдина умова – усі щеплення, згідно собачого календаря щеплень. Вони мають бути зазначені у ветпаспорті. Обов’язково має бути непротерміноване щеплення проти сказу.

Другий момент, на якому наголошують: для економії часу в ЛКП “Лев” просять заповнити профіль на їхньому сайті. На цій сторінці потрібно натиснути на кнопку “Зареєструвати” та ввести ваші дані і завантажити фото собаки. Тоді працівники ЛКП введе лише цифровий номер чіпа.