Як у Львові вакцинували голову ОДА та головного медика

А тим часом за останню добу в області підтвердили 531 випадок коронавірусу.

Учора щеплення проти коронавірусу отримав голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький. Спочатку він написав про такий намір на своїй сторінці у Фейсбук.

Згодом також у соціальних мережах розповів, що йому вже зробили щеплення в почувається він добре.

“Довіряймо науковцям і медикам! Вакцина AstraZeneca/Covishield повністю безпечна, має доведену ефективність, схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я і пройшла перевірку Європейським агентством з лікарських засобів. Цю вакцину замовили Британія, Австралія, Канада.P.S. Почуваюся добре”, – написав Максим Козицький.

Крім нього, щеплення отримав також керівник обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

“Є два шляхи, якими вакцина може зменшити кількість госпіталізацій та смертей. Перший – це зменшення кількості інфікованих у найбільш вразливих групах. Другий – завдяки вакцині інфекція стане менш небезпечною”, – сказав Орест Чемерис.

Нагадаємо, учора стало відомо, що відтепер медики можуть вакцинувати і громадських діячів, якщо залишається вільна доза вакцини з відкритого флакону.

Додамо, Україна закупила вакцину AstraZeneca, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca.

Цей препарат під локальною назвою Covishield виготовляють на заводі Індійського інституту сироватки в Пуні, який є найбільшим виробником вакцин у світі і постачає свою продукцію в 140 країн.