Як у Львові відзначатимуть Вербну неділю та Великдень

Усі заходи відбуватимуться лише просто неба.

У Львові обговорили як правильно провести освячення верби та Великдень. Про це повідомляють у прес-службі Львівської міської ради. Вже зараз міська рада готує відповідний протокол.

“Ми проводили онлайн-зустрічі з отцями всіх конфесій Львова щодо святкування Великодня. До цих нарад долучались наші лікарі, які пояснювати складність епідситуації в місті: люди потрапляють в медичні заклади в дуже складному стані. Відтак ми дійшли згоди щодо проведення освячень”, – пояснив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, усі освячення будуть відбуватися на відкритому повітрі, між людьми повинна зберігатися відповідна дистанція.

Крім того, священники цього року знову дозволять освячувати великодні кошики вдома.

“Нам категорично не можна допустити, щоб багато людей збиралось в одному місці, адже це одразу дасть ріст захворюваності. Духовенство це усвідомлює, отці розуміють свою відповідальність. Потрібно думати про свою безпеку, адже ми всі знаємо, що береженого Бог береже”, – сказав Андрій Садовий.


Читайте також:

У Львові продовжили посилений карантин

До 12 квітня. Сьогодні у Львові вирішили не послаблювати карантин. Натомість деякі обмеження стали ще більшими. Зокрема, комісія з надзвичайних ситуацій вирішила: посилений карантин продовжити