Як вберегти шкіру обличчя від холоду та вітру?

Зима найактуальніший час, коли треба згадати про правильний догляд за нашою шкірою. Адже саме під час холодної пори року наша шкіра як ніколи піддається стресам. Відтак на що треба звернути увагу у щоденному домашньому догляді Радіо ПЕРШЕ поцікавилося у професійного косметолога Ольги Козак.  

За словами косметолога, холод, вітер, різкі перепади температур, дія обігрівачів та різноманітних опалювальних пристроїв призводить до втрати шкірою вологи і  порушення її епідермального бар‘єру (природнього захисту). Може загострюватись проблема куперозу. Шкіра стає більш чутливою, сухою, стягнутою, а також може лущитись.  

«В пріоритеті більш м‘які та делікатні засоби для щоденного вмивання. Людям із сухою шкірою, яка стресує в цей період, краще обирати молочко замість гелю або емульсію чи гідрофільну олію. Це засоби, які працюють більш м‘яко та не пересушуватимуть шкіру обличчя», – зазначає Ольга Козак.

Також взимку косметолог радить не зловживати, а по можливості взагалі відмовитися  від агресивних засобів, таких як скраби. Адже вони містять доволі агресивні елементи, які можуть додатково травмувати поверхню шкіри. Це робить її більш чутливою та руйнує природній захист.

Взимку наша шкіра потребує як ніколи додаткового захисту та живлення, наголошує Ольга Козак.

«Якщо у теплі пори року ми використовуємо креми для обличчя з більш легкою текстурою, то взимку обираємо більш щільні та поживні. Вони мають містити в складі емоленти – це речовини, які допомагають відновити природній бар‘єр шкіри, утримати вологу в середині та захистити її».

І обов’язково не забувайте про захист губ та рук. Використовуйте спеціальні бальзами та креми для захисту. А в нагоді також вам може стати звичайний ланолін, який продається в аптеках.