Як вберегтися від кібератак?

Правило перше не відкривати повідомлення від дивних адресатів чи сумнівні файли, вкладені у месенджерах. Або, наприклад, хтось вам кидає посилання і запитує “Чи ти є на цьому відео?”. В жодному разі не переходити за цим посиланням.

У 99% випадків це повідомлення надсилає якийсь зловмисник. На цьому у ток-шоу “На межі” на ТРК “ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ” наголосила Надія Баловсяк, експертка із кібербезпеки, доцентка Школи журналістики та медіакомунікацій УКУ.

Друга її рекомендація змінити паролі.

“Зараз прекрасний час провести аудит своїх цифрових ресурсів. Перевірити, а коли ви останній раз міняли пароль. А може ваш пароль 10-ти річної давності і він уже давно відомий, продається у різних зливах даних. Поміняти пароль, зробити його складнішим”.

І третя порада очистити смартфон від старих чи непотрібних додатків. Більшість із них мають доступ до ваших фото, мікрофона чи списку контактів.

Днями Урядова команда реагування на надзвичайні події України CERT-UA заявила про масову фішингову атаку. Мовляв, зловмисники хочуть незаконно отримати доступ до особистих Facebook-сторінок користувачів. Злом відбувається за допомогою підозрілих посилань.