Як записатись на вакцинацію від Сovid-19

Запрацював сервіс, на якому можна зареєструватись на безкоштовне щеплення.

В Офісі Президента сьогодні повідимили про старт реєстрації українців на вакцинацію від коронавірусу.

“Відсьогодні українці зможуть записатися на безкоштовну вакцинацію проти COVID-19 онлайн або за телефоном гарячої лінії. База надісланих заявок дасть змогу чітко організувати логістику та в максимально стислі строки забезпечити людей безпечними вакцинами”, – сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Отож охочі можуть записати за допомогою додатку “Дія”, на сайті “Дія” або ж за телефоном контакт-центру Мінздоров’я 0-800-60-20-19.

Нагадаємо, вакцинація від Covid-19 в Україні стартувала минулого тижня. На вихідних розпочали щепити військових.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак наголосив, що на вже вакциновано 208 військовослужбовців, 178 з них – військові медики.

Додамо, 25 лютого, Львівська область отримала 42 200 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19. Вакцина закуплена за державні кошти.

Загалом в Україні буде п’ять етапів вакцинації. Зокрема у Львівській області під час першого етапу вакцинують 21 тисячу осіб. Це усі медичні працівники «ковідних» лікарень, медики та водії швидких, а також особи, які проживають у будинках для людей похилого віку.

AstraZeneca це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Для повної імунізації потрібні дві дози з інтервалом у 28 днів. Вакцина може зберігатися до шести місяців при температурі від двох до восьми градусів тепла.