Як зміниться вулиця Степана Бандери після реконструкції. Візуалізація

До 25 серпня ЛКП «Львівавтодор» має укласти угоду з переможцем тендеру на ремонт вул. Степана Бандери у Львові. Після чого розпочнеться капітальний ремонт вулиці. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександра Одинця, під час реконструкції буде замінено всі інженерні мережі: водогони, електричні мережі, контактну мережу, прокладено новий колектор і нові трамвайні рейки. Також тут облаштують велоінфраструктуру, паркомісця та смуги руху громадського транспорту. Покриття на вулиці буде комбіноване: де рухатиметься громадський транспорт, покриття буде в асфальті, а бруківку збережуть між трамвайними коліями та в деяких інших місцях.


«Ескізний проект був підготовлений у співпраці з німецькими інституціями, було проведено різні дослідження й обговорення з громадськістю. В межах цього ескізу був виготовлений вже робочий проект, по якому був оголошений тендер. Переможця вже визначено», – розповів Олександр Одинець.

Посадовець додав, що до 25 серпня, згідно з чинним законодавством, має бути укладено договір із підрядником і упродовж тижня після укладення розпочнуться ремонтні роботи. Довжина ділянки, яку ремонтуватимуть – 1 км 50 м. Ремонтуватимуть вулицю частинами, тому перекриватимуть її для руху транспорту – поетапно.