Яким буде перший тиждень зими на Львівщині: погода

Вже від завтра офіційно розпочинається зима, та чи чекати справжньої зимової погоди  на Львівщині у перший тиждень Радіо ПЕРШЕ розповіли у Львівському гідрометцентрі.

Завтра, 1 грудня, буде хмарно з проясненнями і без істотних опадів. Денна температура буде +2+3, а нічна -6 -11. Вночі та вранці місцями туман, на дорогах ожеледиця.

А 2, 3 та 4 грудня денні температури будуть дещо вищими. Від -1 до +4. Опадів не передбачається, але ожеледиця ще буде. Нічні температури також послабшають:  від -4 до -9.

На вихідних, 5 та 6 грудня, денні температури підвищаться до +4 +9, але буде досить вітряно. Вночі буде -2 +3. Також в ці дні можливі дощі і вранці та вдень на дорогах подекуди ще збережеться ожеледиця.

А сніг, який випав раніше, на той момент вже розтане. Загалом, цей грудень буде теплий і майже без снігу. Принаймні цього тижня точно не варто чекати.

“За прогнозами Українського гідрометцентру і по тому, що ми бачимо, по зміні клімату, грудень буде тепліший. Швидше за все на півтора – два градуси від норми – маю на увазі середньомісячну температуру. А опадів у вигляді снігу буде недостатньо. Цього тижня точно не варто чекати снігу, лише місцями дощі”, – повідомила синоптикиня Львівського гідрометцентру Олена Смалюх.

Отож, незважаючи на це, сподіваємось, що справжня зима ще прийде, щоб потішити нас у Новорічну ніч та на свята.