Ймовірність червоної зони на Львівщині – 90%

Епідемічна ситуація на Львівщині ускладнюється. Завантаженість у лікарнях зростає. А 60% пацієнтів – це молоді люди без супутніх захворювань. І ймовірність того, що Львівська область потрапить в червону зону карантину – 90%.  Про це сьогодні повідомив заступник очільника Львівської обласної держадміністрації Іван Собко.

Він зазначив, що значний приріст хворих, тих, які госпіталізовують, природно зумовлює заповненість ліжкомісць в медзакладах. До прикладу, два опорні заклади області вже заповнені на понад 90%. Це Львівська обласна інфекційна лікарня та Центр легеневого здоров’я.

Загалом станом на ранок в стаціонарах перебуває 2295 хворих, ліжкова мережа заповнена на 58%, а ще минулого тижня цей показник становив 50%.

“Сьогодні на 18 годину я ініціюю засідання обласного штабу по протидії коронавірусу. На ньому будемо розглядати питання щодо епідситуації, щодо створення, як мінімум, 300 ліжкомісць в існуючих ковідних закладах. І третє питання на штабі буде про максимальну мобілізацію мобільних груп по всій області та Нацполіції, аби штрафувати усіх, хто не дотримується карантинних вимог. Також чекаємо на засідання Державної комісії ТЕБ і НС. Я переконаний, ймовірність того, що Львівщина потрапить у червону зону – 90%”, – повідомив Іван Собко.

Нагадаємо, Львівщина побила антирекорд по Україні за кількістю випадків коронавірусу за добу. Тут зафіксували 1 065 нових хворих, серед них 616 львів`ян.