Юристи з Перемишлянського району зійдуть на гору Камула – з нагоди професійного свята

Сходження на гору Камула (найвища вершина рівнинної частини України, біля села Романів, Перемишлянського району) запланував сьогодні з колегами суддя Андрій Савчак. Такими планами він поділився в ефірі радіо ПЕРШЕ, у програмі “Юридичні нюанси”. 

Спеціальний ефір, присвячений Дню юриста, підготував автор програми, юрист Ярослав Жукровський. Він розпитав у своїх колег, як вони святкуватимуть професійний день і для чого потрібні юристи. 

Андрій Савчак, голова Перемишлянського районного суду 

“Думаю, юристи нам потрібні для того, щоб вміти врегулювати ситуацію мудро і розважливо”.

Ірина Діденко, екс-прокурорка Львівщини

“Держава і суспільство – це не просто якісь слова без серця, це живий організм. У живому організмі найвища цінність – людина. От якраз юрист, хто б він не був (чи це адвокат, чи прокурор, чи юрконсультант) – в першу чергу покликаний захистити ту найважливішу цінність. За кожним документом, папірцем стоїть людина зі своєю історією, не завжди позитивною. І от ті захисники – вони роблять все, щоб людина вийшла з якоїсь складної ситуації з найменшими втратами… Фаховий юрист – це, на мій погляд, запорука успіху кожної людини і держави в цілому”. 

Тарас Бассараб, керівник виконавчої служби у Львівській області  

“Люди, які здобули таку професію, вони мають допомагати іншим розібратись у різних ситуаціях, які виникають в житті. Це насамперед. Тут є і адвокати, і судді, і прокурори – всі вони юристи і кожен несе якусь певну нішу.”

Ярослав Жукровський, автор програми “Юридичні нюанси”  

“Це така стихія, це є мистецтво. От це відчуття, коли кожного дня гориш – для юриста дуже класно. Юристи потрібні для того, щоб допомагати людям досягати справедливості і творити добро. Так говорить одне латинське прислів’я”. 

Довідково: День юриста 8 жовтня в Україні відзначають 24 роки. Cвято встановлене Указом Президента України у 1997 році. Вважається, що саме 8 жовтня 1016 року князь Ярослав Мудрий видав перше зведення законів «Руська правда».