За два тижні на Львівщині запрацюють дитячі оздоровчі табори

Більшість чекають на дозволи відповідних служб.

У Червонограді вже почав роботу дитячий оздоровчий табір “Ровесник”. Решту закладів наразі перевіряють фахівці, аби видати відповідні дозволи.

“Без таких дозвільних документів заклади не зможуть почати свою роботу та приймати дітей. Заклади планують розпочати роботу упродовж наступних 2 тижнів”, – розповів начальник відділу сімейної політики управління з питань сімейної політики облдержадміністрації Микола Немчук.

При кожній ОТГ чи райдержадміністрації, на території яких є табори, створені оперативні штаби та робочі групи.

“У нас на обліку на сьогодні 11 закладів оздоровлення та відпочинку дітей. У червні ми провели одну планову та одну позапланову перевірки – «Динамо» у Славську і «Зірниця» у Лісовичах Стрийського району. Там виявлено ряд порушень, притягнуто до адмінвідповідальності керівників та дано термін на усунення цих порушень. Решту закладів перевірятимуть до 12 липня», – зазначив головний інспектор відділу безпеки ДСНС Юрій Юренц.

Додамо, в обласному бюджеті передбачили 12,5 млн грн на 1 570 путівок до дитячих  закладів оздоровлення та відпочинку на узбережжі Чорного моря.

А понад 15 млн грн передбачили в бюджетах територіальних громад. Ці кошти спрямують на діяльність дитячих закладів  та  закупівлю путівок.