Загуж-Хирів: план відновлення міжнародного потяга створять вже найближчим часом

Потяг, на який мешканці прикордоння чекають уже роками, має шанси повернутися на колію.

Заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко каже, що найближчим часом відповідальні сторони мають напрацювати дорожню карту відновлення пасажирського руху закинутою європейською залізницею Устрики -Долішні-Хирів-Нижанковичі-Перемишль.

Учора він зустрівся з представниками Львівської залізниці, Хирівської територіальної громади, науковцями та ГО «Лінія102.ЮA». Під час зустрічі, зокрема, оглянули стан колії та об’єктів від пункту пропуску «Смільниця» до Хирова: вокзали, мости та іншу інфраструктуру

“Відновлення залізничного міжнародного руху цією лінією сприятиме розвитку туризму у даних регіонах. Крім того, це збільшить транспортну транзитну спроможність з боку України, де з’явиться можливість європейською колією зустрічати польських туристів тут, у Хирові, Добромилі, Нижанковичах, а також продовжити маршрут далі до Самбора і Дрогобича та подальшого сполучення з українськими курортами у Трускавці, Моршині тощо”, – прокоментував Юрій Бучко.

Тепер залізничники мають прорахувати витрати на відновлення інфраструктури на цій ділянці, а ЛОДА – можливий пасажиропотік.

Додамо, проєкт із відновлення залізничного сполучення на кордоні України та Польщі отримав ґрант від Міжнародного фонду «Відродження» на розробку дорожньої карти у сумі 300 тисяч гривень.