Заради благодійності у Львові пропонують відмовитися від букетів на 1 вересня

Львів’ян закликають відмовитися від букетів до 1-ого вересня. А зекономлені гроші віддати на допомогу для Анастасії Тупісь. Ця  життєрадісна чотирнадцятирічна дівчинка опинилася у лікарняному ліжку ледь не вперше за все життя. Вклала її туди гостра лімфобластна лейкемія.

Зараз Анастасія малює та викладає картини бісером, але так мріє, як всі діти, поїхати на море, опісля ж повернутися до рідної школи вивчати улюблену англійську.

 «Почалася температура з кашлем, всі думала, що якесь простуда звичайна, 4-5 днів температура не падала», – пригадує батько Анастасії – Роман Тупісь.

Діагноз приголомшив – гостра лімфобластна лейкемія: це коли накопичуються злоякісні клітини й поволі вбивають організм. Порятунком може бути хіміотерапія. Хоча і цього не достатньо, розповідає дитячий гематолог Західноукраїнського дитячого спеціалізованого медичного центру Оксана Воробель: «Для того, щоб збільшити шанси дитини на одужання, потрібно провести трансплантацію кісткового мозку, яку, на жаль, можна зробити лише за кордоном, оскільки немає повного родинного ідентичного донора».

Допомогти Насті погодилися у Римі, у клініці «Бамбіно Джезу». Та вартість трансплантації для звичайної української родини «непідйомна» – 158 тисяч євро. Допомогти зі збором коштів взялися у благодійному фонді «Із янголом на плечі», організували акцію. Однокласники та вчителі Насті одразу відгукнулися. У гімназії «Престиж», як і ще у двох десятках львівських шкіл 1 вересня мине без квітів. Адже букети зів’януть, а життя Насті повинне тільки розквітнути. Допомогти можна й у інший спосіб. Кожна гривня важлива, аби дівчинка раділа ще на багатьох перших дзвониках.

Реквізити для допомоги: Картка Приватбанку 5168 7554 4398 2935 (Батько Тупісь Роман)