Заступник очільника Офісу президента написав заяву про тимчасове припинення повноважень

Заступник глави Офісу президента Олег Татаров написав заяву про тимчасове призупинення своїх службових обов’язків та передачу їх іншій посадовій особі. Про це сьогодні, 21 грудня, заявив радник керівника ОП Михайло Подоляк у коментарі «Українській правді».

Він зауважує, що Олег Татаров написав відповідну заяву через суспільний резонанс, щоб «не допустити конфлікту інтересів і будь-якого тиску на правоохоронні органи».

«Безумовно, щоб уникнути конфлікту інтересів і задовольнити суспільний запит, Олег Татаров написав на ім’я глави ОПУ заяву про тимчасове призупинення своїх повноважень і передач їх іншій посадовій особі. В цей час він зможе активно працювати в процесуальному плані й відповісти на всі претензії, які є до нього у межах кримінальної справи 2017 року», — повідомив Подоляк.

Сам Татаров написав у Telegram, що сьогодні з власної ініціативи — без повістки або офіційного виклику — відвідав НАБУ.

Зазначимо, що Олег Татаров – люстрований чиновник із керівних органів МВС часів Януковича. До 2014 року працював начальником Головного слідчого управління МВС України. Віктор Янукович його нагороджував як «заслуженого юриста України».