Завтра розпочнуть реконструкцію дороги на ділянці Жовква – Кам`янка-Бузька

Завтра, 21 жовтня, на Львівщині розпочнуть будівельні роботи з реконструкції автомобільної дороги Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка на ділянці Жовква – Кам’янка-Бузька. Про це повідомили у Службі автомобільних доріг Львівщини.

На ділянці дороги, довжиною 25,5 км, яка зараз відповідає параметрам ІV категорії, розширять проїзну частину до 8 метрів, влаштують конструктивні шари асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім укріпленням основи, відремонтують штучні споруди, зокрема, мостовий перехід через річку Желдець.

Також у межах населених пунктів влаштують тротуари, зовнішнє освітлення та дощову каналізацію.

«Автомобільна дорога Т-14-25 стане великим транзитним кільцем навколо Львова. Ділянка Жовква – Кам’янка-Бузька має важливе соціальне значення для Львівщини, адже вона поєднує між собою не лише два райони: Жовківський та Кам’янка-Бузький, а й дві траси – Тернопіль – Львів – Рава-Руська та Львів – Радехів – Луцьк. Відремонтована ділянка стане економічно вигідною для багатьох водіїв та дозволить значно зменшити час перебування в дорозі», – зазначив керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза.

Роботи, відповідно до проекту, мають завершити до кінця 2021 року. Ремонтує дорогу Onur Group Ukraine за 975 млн грн.

Нагадаємо, що після реконструкції ця дорога відповідатиме ІІІ категорії. Дорога Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка має стати частиною великого транзитного кільця навколо Львова для вантажівок.