Завтра у Львові стартує Lviv Media Forum

26 серпня у Львові починається найбільший професійний форум для журналістів.

Lviv Media Forum – найбільша професійна конференція у Центрально-Східній Європі – почнеться у Львові на Арені Львів уже завтра, 26 серпня. Раніше форму відбувався щороку у травні. Минулоріч через пандемію організаторам довелось пропустити захід, а цього року – перенести на кінець літа. Що цікавого чекає на відвідувачів і чому варто відвідати форум у програмі “Ранок на Першому” розповів його керівник Юрій Опока.

“Форум збирає близько тисячі учасників і 150 спікерів, які виступають на різних локаціях. І це наша унікальність, бо у нашому регіоні це наймасштабніший захід”, – каже Юрій Опока.

На форумі, як завжди, буде декілька паралельних потоків, учасники можуть обирати між різними лекціями та дискусіями. Загалом цьогоріч запланували 9 різних потоків. Це, зокрема, розслідування, мистецтво розповідання історій. Унікальним цього року буде потік, який стосується Білорусі.

“Дуже активно останній рік допомагаємо білоруським колегам. Цього року буде окремий кластер, де будуть як білоруські спікери, так і просто учасники, які виїхали звідти. Ми створимо свого роду майданчик, де вони зможуть собі поспілкуватися”, – сказав Юрій Опока.

Поговорять також про стратегії і те, як вибудовувати нові редакційні підходи у постковідному світі, як знайти підхід до покоління Z, а також про монетизицію і розбудов спільнот.

Серед топових спікерів Юрій Опока назвав журналістів, які представляють The New York Times, а також польські та британські медіа.

“Буде Мирослава Барчук, Франак Вечорка, італійська письменниця Франечско Борі… Багато хооших спікерів буде. Всіх неможливо назвати. Краще ознайомитись з програмою”, – підсумував він.

І додав, що спікерів на наступний форум починають підбирати, як тільки завершується попередній. Спочатку програмна рада консультується, а потім дивиться, які є викликик у сучасних медіа та як їх краще проговорити.


Теми: