Завтра у Львові вимкнуть найголовніші підсвітки

Місто приєднається до Години землі.

27 березня у світі відзначають годину землі. Це найбільша природоохоронна акція на планеті. Її започаткував Всесвітній фонд природи.

Через це завтра у Львові о 20:30 вимкнуть підсвітку на Соборі святого Юра, Ратуші та телевежі Високого Замку.

Таким чином привертають увагу до екологічних проблем планети.

“Як і щороку, ми долучаємось до Години Землі, і завтра о 20.30 вимкнемо архітектурну підсвітку на трьох спорудах — Ратуші, Архикатедральному соборі святого Юра і телевежі на Високому Замку”, — розповів керівник ЛКП «Львівсвітло» Михайло Трач.

Довідка

Година Землі – щорічна міжнародна подія, започаткована WWF (World Wide Fund for Nature, Всесвітнім фондом природи), котра проводиться останньої суботи березня і закликає людей, організації та комерційні установи символічно вимкнути зайве освітлення та електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до екологічних проблем планети. Окрім того, мільйони людей по всьому світу цього дня читають або дивляться фільми про Землю і стиль життя, дружній до планети, беруть участь у дискусіях і онлайн-концертах, доєднуються до звернень на захист природи. Вперше подія організована Всесвітнім фондом природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році, світову підтримку отримала у 2008. Цьогоріч акція відбувається під гаслом «Віддай свій голос природі».