Завтра у Львові вирішать, що робити з транспортом, дитсадками та сферою послуг

Засідатиме міська комісія ТЕБ та НС.

Вже завтра, 30 березня, у Львові обговорять посилення карантинних обмежень. Міська комісія ТЕБ та НС може заборонити роботу громадського транспорту та дитсадків. Обмежити можуть також роботу сфери послуг.

“Ми маємо зараз листи-звернення від головних лікарів тих лікарень, які взяли на себе основну роботу з боротьби з коронавірусом — це міські заклади 8-ма міська клінічна лікарня і лікарня швидкої допомоги, а також обласні заклади. І власне в листах йдеться, що вони чітко акцентують, що ситуація вимагає того, аби карантинні умови функціонування міста були продовжені”, – пояснив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

За його словами сьогодні у місті розглядали обмеження функціонування цілої частини економіки.

“Точно вже можемо сказати, що окрім карантинних обмежень, буде прийнято ряд рішень щодо припинення роботи тих інституцій і установ, які попри чітку заборону роботи, порушували карантин. Адже це є не зовсім коректно демонструвати таку поведінку тоді, коли багато інституцій працюють з обмеженнями або не працюють взагалі”, — розповів Андрій Москаленко.

Додамо, загалом у стаціонарах з пневмоніями перебуває 980 осіб: 899 з них має Covid-19, 71 — у реанімації, 29 людей підключено до апаратів ШВЛ.

Відтак медики просять посилити карантинні обмеження. Кажуть, що зараз значно збільшилась кількість пацієнтів, які важко переносять хворобу.