Зміна місця реєстрації та довідка про несудимість: у Дії з’явились нові послуги

Про місце свого проживання тепер можна повідомити декларативно – через портал або застосунок «Дія» без жодних візитів до ЦНАПів або військкоматів.

“Усі інші органи будуть повідомлятися автоматично. Друге – рішення про реєстрацію місця проживання також буде автоматичним, без розгляду реєстраторами, без витрачання часу і необґрунтованих відмов», – поінформував міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. 

Крім того, із 8 лютого за допомогою «Дія. Підпис» громадяни зможуть замовити у застосунку «Дія» довідку про несудимість.

Раніше цей документ треба було отримувати у сервісних центрах МВС, через посередників. Інший варіант – онлайн, але доводилось заповнювати багато полів. 

Тепер у Дії потрібно обрати тип довідки та підставу, вказати дані про себе та відправити заяву в один клік. Щойно довідка буде готова — Дія сповістить про це. Усі замовлені довідки будуть доступні для перегляду та завантаження в Дії.

І ще одна послуга – шеринг техпаспорта. У декілька кліків за допомогою QR-коду користувач може поділитися техпаспортом у застосунку з будь-якою людиною. Заява подається за кілька кліків та обробляється до 10 хвилин.