ЗНО відбудеться вчасно, – УЦОЯО

І пробне, і основна сесія.

Зовнішнє незалежне оцінювання українські випускники шкіл здаватимуть так, як і було заплановано. Карантин їм у цьому не завадить. Про це розповіли в Українському центрі оцінювання якості освіти. Пробна сесія відбудеться вже 10 квітня. На Львівщині на неї зареєструвалося 13 тисяч осіб.

“Оскільки цього року тестування триватиме один день, учасники зможуть обрати лише один предмет. Пройти пробне тестування можна з таких предметів: українська мова, українська мова і література, біологія, географія, історія України, математика, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова, фізика, хімія. Цього року найпопулярнішим предметом пробного ЗНО для учнів області є англійська мова”, – зазначила керівник Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Учасники зможуть завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів і пройти тестування вдома. А тоді внести свої відповіді у форми на спеціальному сервісі для визначення результатів. Результати пробного ЗНО 2021 оприлюднять на інформаційних сторінках учасників 16 квітня.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться за таким графіком:

21 травня – хімія,
24 травня – іспанська, німецька, французька мови, 
25 травня – англійська мова,
28 травня – математика, математика (завдання рівня стандарту),
1 червня – українська мова, українська мова і література,
4 червня – історія України, 
7 червня – фізика,
10 червня – біологія,
15 червня – географія.

Наразі формують мережу пунктів тестування основної сесії. Заплановано створити більше сотні таких пунктів по всій області.