Десять нових автомобілів швидкої допомоги вже прибули на Львівщину

Отримав їх обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф.

У Винники сьогодні доставили 10 карет швидкої допомоги. Їх отримав львівський центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Автомобілі поїдуть у Старий Самбір, Буськ та Оряву. А решту залишать у Львові. Це автомобілі класу В на базі «Сitroеn Jumper».

За словами керівника Львівського обласного центрц екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрія Васька, вартість однієї «швидкої», отриманої сьогодні, – 1,9 млн грн.

“Завдяки цьому поповненню у Львові планується додатково сформувати 4 нові медичних бригади, які щодня виходитимуть на чергування”, – пояснив Васько.

Він також розповів, що найближчим часом планують відкрити пункт базування екстреної медичної допомоги на території винниківського госпіталю. Тут працюватимуть два автомобілі швидкої допомоги і обслуговуватимуть окружну дорогу, частину Золочівського, Львівського районів і Винники.

А у квітні – травні заплановано поставку на Львівщину ще 50 «швидких» від Міністерства охорони здоров’я.

“Крім того, до липня буде закуплено ще 50 автомобілів швидкої допомоги, з яких 20 – повнопривідні для гірських територій”, – розповів Андрій Васько.

Тим часом очільниці Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яни Возниці, ці 10 автомобілів – це перша черга поставок від НСЗУ. Рухомий оновлюватимуть і далі.

Читайте також:

Лікарі на гелікоптері: як працюватиме на Львівщині аеромедична евакуація

На аеродром Яґелон у Городку прибув перший в Україні гелікоптер для аеромедичної евакуації. Більше про це дізнавались журналісти телеканалу “Перший Західний”. Відтепер червонобіле авіасудно вилітатиме