Годівнички від радіо “Перше” та “Першого Західного” вже на вулицях Львова

Працівники Радіо ПЕРШЕ і телеканалу «ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ» облаштували годівнички для пташок. 10 годівничок розвішали сьогодні, 16 лютого, перед Львівською обласною радою та храмом св. Андрія Первозванного. Таким чином ми хочемо привернути увагу до необхідності дбати про пташок у холодну пору року, а також власним прикладом показати, що робити добрі справи – це просто.

Перший Західний має нову місію і нову ініціативу: десять годівничок з’явилося сьогодні у парку “На Валах” і перед храмом св. Андрія Первозванного. Ми власним прикладом показуємо, що робити добро легко. Тепер кожен охочий може долучитися до того, аби годівнички не були порожніми і пернаті мали чим поласувати у таку холодну пору.

Ольга Цап, ініціаторка проекту, директорка ТРК “Перший Західний”

Зважаючи на погодні умови у Львові, птахи можуть не дожити до весни. Тому зараз як ніколи важливо підгодовувати пернатих, особливо дрібних пташок. Оскільки взимку, а особливо у негоду, кожен день для них може бути останнім.

При таких погодних умовах, як зараз, фактично, 90% птахів загине, якщо їх не підгодовувати. Їм немає на кого надіятися, хіба на нас. А ми, якщо зараз їх не захистимо, вже навесні та влітку матимемо проблему зі шкідниками, чисельність яких просто не буде кому регулювати.

Ігор Антахович, директор львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру

Щодня кожен з вас може долучитися до нашої акції і підсипати корм у годівнички. А про те, що полюбляють пернаті взимку і чого їм краще не давати, читайте тут.