Карантин у “жовтій” зоні буде жорсткішим

Хоча б одна доза вакцини в усіх працівників та клієнтів, або “свіжий” ПЛР- тест.  На таких умовах зможуть працювати громадські заклади, ресторани, спортзали у “жовтій” зоні карантину. 

Жорсткіші правила запропонував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

 “Якщо раніше бізнес міг обирати моделі діяльності в “жовтій” зоні, не перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест, але працювати, відповідно до певних обмежень по площі, або перевіряти документи та працювати без обмежень відповідного рівня, то нові правила не передбачають такої опціональності”. 

Міністр уточнив, що представники закладів мають не просто запитувати про наявність сертифіката чи перевіряти їх візуальну наявність на вході до закладу, а “повинні зчитувати смартфоном QR-код Covid-сертифікату”.

Окрім того, змінено термін дії “жовтого” сертифіката про проходження одного щеплення. Раніше він був чинним 120 днів, а тепер термін скорочено до 30 днів.

Нагадаємо, цього тижня державна комісія з надзвичайних ситуацій має визначитись щодо Львівської області: переводити її в “жовту” зону карантину чи залишити в “червоній”.