Львівщина наблизилась до виходу з “червоної” зони

Разом із Львівською областю на переведення з “червоної” у “жовту” зону карантину претендує також  Луганщина. 

Рішення щодо двох областей цього тижня має розглянути державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.   

“Україні вдалось пройти пік захворюваності самої тяжкої хвилі без введення загальнонаціонального локлауну, проте розслаблятися ще рано. Потрібно збільшувати відсоток вакцинованих українців і дотримуватись протиепідемічних норм”. 

Віктор Ляшко зазначив, що зараз МОЗ “працює над змінами до постанови про адаптивний карантин”. Вони передбачатимуть, зокрема посилення обмежень у “жовтій” зоні.  Для роботи необхідно буде мати повний курс вакцинації – “як для працівників так і для відвідувачів».

Нагадаємо, від сьогодні на Львівщині відновилось очне навчання для учнів 5-11 класів. Школи можуть вийти “з дистанційки” за умов 100-відсоткової вакцинації колективу. Водночас посилені вимоги до перевезень. Невакциновані не можуть їхати ні приміським автобусом, ні потягом. 

За минулу добу на Львівщині зафіксували 397 нових випадків COVID-19. Госпіталізували 86 осіб. Померли троє хворих. В реанімації перебуває 219 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ – 89.