Коронавірус: ситуація станом на 2 березня

На Львівщині – 349 нових випадків.

Медики відзвітували про “коронавірусні справи”. За останню добу в Україні підтвердили 5 336 нових випадків захворювання.

Зокрема, на Львівщині таких – 349. Це більше, ніж за неділю, коли виявили 311 “позитивних”. Статистично ситуація виглядає так:

Тим часом у лідерах зараз Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька та Вінницька області і місто Київ.

Додамо, учора від Сovid-19 вакцинувався міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він зробив це публічно під час відвідування Олександрівської лікарні у Києві. Згодом написав на своїй сторінці у Facebook, що почувається добре.

Як повідомляло Радіо ПЕРШЕ, українці вже можуть записуватись на вакцинацію. Реєстрація стартувала на сайті Дія, а також однойменному додатку.

Керівництво країни припускає, що до кінця цього року вакцинуватися зможуть усі охочі українці. Для цього вже замовили понад 30 мільйонів доз вакцини.

Щепити українців почали минулого тижня. У першу чергу роблять це працівникам медичної сфери, а також військовим.

Львівська область отримала 42 200 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19. Вакцина закуплена за державні кошти.Загалом в Україні буде п’ять етапів вакцинації. Зокрема у Львівській області під час першого етапу вакцинують 21 тисячу осіб. Це усі медичні працівники «ковідних» лікарень, медики та водії швидких, а також особи, які проживають у будинках для людей похилого віку.AstraZeneca — це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Для повної імунізації потрібні дві дози з інтервалом у 28 днів. Вакцина може зберігатися до шести місяців при температурі від двох до восьми градусів тепла.