Ще 4 міста Львівщини відкриють Центри вакцинації

У Дрогобичі, Трускавці, Стрию та Червонограді планують відкрити Центри вакцинації.

Таку інформацію озвучив сьогодні регіональний координатор з вакцинації від коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут.

“Опрацьовується питання відкриття двох локацій – у ТРЦ «Форум» (планується робота трьох медичних бригад) та у кінопалаці О. Довженка (чотири бригади). Також передбачається облаштування центрів вакцинації в інших містах Львівщини – Дрогобичі, Трускавці, Стрию, Червонограді. На разі, обговорюємо варіанти локацій для розміщення Центрів у цих містах” – розповів Олег Когут.

Він також додав, що найближчими днями очікується  прибуття на Львівщину чергової партії вакцини «Astra Zeneca» для щеплення осіб, що повинні отримати другу дозу цієї вакцини –  це близько 60 ти осіб.

Зараз вакцинують працівників сфери освіти – вакциною «Pfizer». З категорії освітян залишилася ще одна група, яку потрібно провакцинувати,  – ті освітяни, які братимуть участь у вступній кампанії.

Вакцинація на Львівщині в цифрах:

  • за останню добу провакцинували 3339 осіб;
  • станом на сьогодні в області провакциновано 93 315 осіб (одна доза – 86 183, дві дози – 7132);
  • на разі Львівщина знаходиться на третьому місці по темпах вакцинації в Україні після міста Києва (160 592 особи) та Дніпропетровської області (123 204);
  • по Львівській області вакциною  «Covieshield»  провакциновано – 38 403 особи, «Astra Zeneca» – 24 560, «Coronavac» – 19 612, «Pfizer» – 10 740 осіб.

Читайте також: