У Львові планують щепити людей у ТРЦ Forum Lviv та Центрі Довженка

Ще два Центри вакцинації від коронавірусу хочуть відкрити у Львові.

З такою пропозицією міська влада звернеться до Міністерства охорони здоров’я. Пропонують розгорнути додаткові Центри вакцинації у ТРЦ Forum Lviv та Центрі Довженка. У міські раді кажуть, якщо у МОЗ оперативно погодяться, то вже у суботу та неділю тут стартує робота.

“Бачимо, що сьогодні динаміка нам дозволяє відкривати ще додаткові центри вакцинації. Відтак ми вже готуємо дві додаткові локації. Попередньо йдеться про ТРЦ Forum Lviv та Центр Довженка, зараз узгоджуємо всі деталі і фіналізуємо рішення. Завтра будемо з МОЗ погоджувати всі детальні інструкції та приступати до роботи”, – розповів заступник міського голова Львова Андрій Москаленко.

Він додав, що у ТРЦ Forum Lviv є третій поверх, де згідно з усіма протоколами можна зробити захід і вихід з різних сторін, місце для трьох бригад медиків і встановлення спеціального ознакування.

“В Центрі Довженка є ще більше варіантів, де розгорнути центр вакцинації: велика сцена, перший та другий поверхи. Нам важливо, щоб на цій локації на час роботи центру не відбувалось різноманітних заходів, концертів”, – сказав Москаленко.

У Львові є 36 бригад, які будуть розосереджені між стаціонарними пунктами та тимчасовими центрами вакцинації. Переважно працюватимуть по три бригади на локації в дві зміни. Якщо вистачатиме вакцини, мобільні пунтки запропонують розгортати також у школах.

Нагадаємо, в Україні люди, які повністю вакцинуються проти коронавірусу, тобто отримають обидві дози препарату, за потреби зможуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.