Школам Львівщини рекомендують перейти на дистанційне навчання

З наступного тижня.

З 9 березня школи Львівської області можуть перейти на віддалений режим навчання. Таку рекомендацію дав сьогодні головний освітянин області Олег Паска. Він наголосив на тому, що захворюваність на коронавірус зростає в тому числі і серед дитячого населення області.

“За підсумками засідання комісії закладам загальної середньої, позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти з 9 березня рекомендують перейти на віддалений режим навчання. Окрім цього, з 15 березня рекомендують розпочати канікули здобувачам загальної середньої освіти”, – повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

Додамо, про ситуацію із захворюваністю доповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис. За його словами упродовж  останніх 2 тижнів ситуація із захворюваністю стрімко погіршується.

“Сьогодні у кожної 2-3 людини, яка тестується, позитивний результат на ковід. Окрім цього, збільшується як кількість викликів швидкої медичної допомоги до людей з підозрою на ковід, так і кількість госпіталізованих в медичні заклади області”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Львівська область стала “помаранчевою” – у Міністерстві охорони здоров’я оновили карантинні зони. Якщо досі наша область перебувала у жовтій, то зараз – у помаранчевій. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Це попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів.

Тим часом на Львівщині за останню добу виявили 646 нових випадків.