Сьогодні урочисто засвітять головну ялинку Львова

Ця подія стане офіційним стартом новорічно-різдвяних святкувань у Львові.

Відкриття головної ялинки нашого міста відбудеться о 18:00 на площі біля Львівської опери. Опісля пластуни передадуть Вифлеємський вогонь миру мешканцям, а також відбудеться святковий концерт. 

Цього року для ялинки було обрано нову концепцію новорічно-різдвяної ілюмінації. Сама ялинка, як і минулого року, буде прикрашена рясним освітленням, але, окрім того, буде додано іграшки у вигляді ромбів, різдвяних «павуків».

Головну ялинку подарував Львову мешканець села Оброшине Василь Козленко. Дерево свого часу він привіз зі Східниці і воно росло у нього на подвір’ї 35 років. Висота дерева – 17 метрів. 

Загалом через небезпеку поширення коронавірусу, місто відмовилось від проведення великих івентів у період новорічно-різдвяних свят, проте, заради збереження традицій, певні заходи будуть відбуватись.

Традиційно у Львові будуть: встановлення різдвяного дідуха, фестиваль «На Різдво до Гаю», фестиваль «Велика коляда». Також впродовж святкового періоду в місті планується проведення тематичних вистав, концертів та фестивалів.