Сусідам Львівщини загрожує “червона” карантинна зона

У “червоний” епідрівень можуть потрапити Тернопільщина, Волинь, Закарпаття, а також Чернівецька область, – заявив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

“Хоча в абсолютних цифрах великі цифри у Києві, у Харкові, але з розрахунку на 100 тисяч населення все-таки західна Україна страждає більше. І завантаженість ліжок там більша, і завантаженість ліжок з киснем – більша”, – сказав Віктор Ляшко в інтерв’ю “Слову і ділу”.

За його словами, найближчими днями збереться Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Якщо комісія вирішить ввести по  всій країні “жовту” зону карантину, тоді  регіони вже можна буде по одному переводити в “помаранчеві” та “червоні” зони.

Нагадаємо, за минулу добу добу в Україні підтверджено 5 744 нових випадків захворювання на COVID-19.  Найбільше на Львівщині (552), у Харківській (498) і Дніпропетровській областях (415).  

Читайте також:

Перший пішов. Закарпаття переходить у “жовту” карантинну зону

У Закарпатській області погіршується ситуація зі захворюваністю на COVID-19, відтак з наступного тижня регіон буде віднесено до жовтого рівня небезпеки.  Більшість закладів освіти перейдуть на дистанційну форму навчання.