У Домажирі з’явилося п’ятимісячне ведмежа

У ведмежому притулку «Домажир» поповнення. До врятованих ведмедів доєдналася справжня родина клишоногих. Серед новоприбулих мешканців – мале ведмежа, про це йдеться у сюжеті ПЕРШОГО ЗАХІДНОГО. П’ятимісячний Андор тепер наймолодший мешканець притулку, він живе в окремому вольєрі від батьків, адже мама його вже не годує молоком.

Батьки ж ведмежати – Сірко та Рута поселилися по сусідству. Їм по тринадцять років. Вони щасливі батьки не лише маленького Андора, а й давніх мешканців притулку: Фрола та Фросі. Новоприбулі клишоногі швидко адаптувалися на новому місці, адже їх, на відміну від інших мешканців притулку, не тримали у цирку чи у тісних клітках, розповіла менеджерка з маркетингу у ведмежому притулку «Домажир» Оля Федорів.  

«Ведмеді приїхали зі Сколе, вони жили в не найгірших умов, тобто там ще були нормальні умови. Це був готельно-ресторанний комплекс, який зачинився і власники добровільно згодилися передати нам ведмедів».

Дорослі ведмеді харчуються двічі на день. Їм у літню пору треба 20 кілограмів м’яса щодня, а ще сезонні овочі та фрукти. Водночас, маленького Андора годують кожні чотири години.

Наразі у ведмежому притулку «Домажир» 25 клишоногих. Знаходиться рекреаційний центр неподалік від Львова у селі Жорниська.

Нагадаємо, що ведмежий притулок «Домажир» — це центр порятунку та реабілітації бурих ведмедів в Україні. Його створили за підтримки Міжнародного благодійного фонду «FOUR PAWS». Реабілітаційний центр для клишоногих розташований у селі Жорниська, що неподалік від Львова.

Фото: Домажир

Читайте також:

“Високий Замок – Домажир”: на Львівщині представили новий туристичний маршрут

У Львові офіційно презентували туристичний велошлях від Високого Замку до ведмежого притулку “Домажир”. Його протяжність – 26 км. Маршрут вже запланували ознакувати в рамках Програми