У міській раді розповіли, на скільки подорожчають маршрутки

А також трамваї та тролейбуси.

У Львові визначились із цінами на проїзд у громадському транспорті. Якщо перевізникии пропонували 14 грн за проїзд у маршрутках, то у мерії вважають таку суму зависокою. І пропонують 10 грн за проїзд у маршрутках. У електротранспорті 10 грн, якщо брати квиток у водія, 9 – у кіоску та 8,5 грн, якщо розраховуватись за допомогою електронних сервісів.

“На основі почутої думки громади і позиції приватних перевізників намагалися знайти компромісне рішення”, – пояснив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Однак поки що це рішення є проєктом. Він розміщений на сайті міської ради. Люди можуть заходити і залишати тут свої коментарі протягом 30 днів.

“Після висновку публічних консультацій, рішення буде скероване в Антимонопольний комітет для того, щоб він дав свої висновки. І лише коли будемо мати висновки Антимонопольного комітету, зможемо цей проект рішення виносити на розгляд виконавчого комітету. Відповідно, зміна тарифу може відбутися не швидше як через місяць”, – зазначив чиновник.

Нагадаємо, про підвищення тарифі на проїзд заговорили нещодавно усі перевізники Львова.

У ЛКП “Львівелектротранс” кажуть, що від останнього коригування цін значно здорожчали електроенергія та витратні матеріали. А також на підприємстві підняли зарплати працівникам.

Директор “Львівелектротранс” Андрій Свищо наголосив, що зростання ціни є неминучим. Економічно обґрунтованою називають ціну 12 грн 43 коп.