В обвалі моста на Львівщині звинуватили водіїв фур

Ті, начебто, їздили цієї дорогою попри заборону.

Поблизу Кам’янки-Бузької демонтовують міст через Західний Буг, який провалився напередодні. Учора у Львівській облдержадміністрації провели термінове засідання та обстеження перекритої ділянки дороги Львів-Радехів-Луцьк (дорога, що з’єднує Львів і Волинську область).

У Службі автомобільних доріг увечері відзвітували, що винними в обвалі є водії вантажівок.

“За думкою кандидата технічних наук та провідного експерта будівельного Максима Коваля, руйнацію цього моста спричинила безвідповідальність водіїв, адже попри заборону через аварійний міст продовжували курсувати багатотонні вантажівки”, – йдеться у повідомленні Служби.

Водночас у коментарях до цього допису люди, які постійно користувались цією дорогою, пишуть, що жодної заборони на переїзд через цей міст насправді не існувало.

У Службі автомобільних повідомили також, що робітники вже розпочали демонтаж зруйнованих елементів мостового переходу через річку Західний Буг та проводять підготовчі роботи для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

Водночас наголосили, що цей міст включений до списку Національної програми відновлення мості.

Нагадаємо, у понеділок, 3 травня у селі Гайок Кам’янка-Бузького району обвалився міст через річку Західний Буг на трасів Львів-Луцьк. Внаслідок події ніхто не постраждав. Поліцейські одразу ж запропонували водіям варіанти об’їзду.

Згодом у Службі автомобільних доріг області розповіли, що цей міст має 60 років. За цей час його жодного разу капітально не ремонтували. Про те, що він аварійний, чиновники знали. Кажуть, що у найближчі місяці тут мали початись роботи.

Читайте також: