Більше 40 тисяч мешканців Львівщини отримали щеплення від Covid-19

На Львівщині триває вакцинація від коронавірусу. Станом на сьогодні, 27 квітня, 41 423 особи отримали щеплення. Про це Радіо ПЕРШЕ повідомив директор департаменту охорони здоров`я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Найбільше провакцинували індійським  препаратом Covishield – 38 247 людей. Щеплення китайською вакциною CoronaVac отримали 288 людей і американською Pfizer 851 особа. Також  за учора 10 людей вакцинували новоприбулим препаратом AstraZeneca корейського виробництва.

“З сьогоднішнього дня ми активно вакцинуємо вакциною, яку отримали, згаданою корейською AstraZеneca. Працюють усі мобільні бригади, в тому числі і з вакциною Pfizer. Працюють стаціонарні пункти щеплення”, – зазначив Орест Чемерис.

Цього тижня хочуть максимально задіяти всі мобільні бригади які пройшли навчання, а це близько 120-ти, щоб вакцинувати якомога більше людей до Великодніх свят. Адже, за словами Чемериса, не виключено, що після свят знову відбудеться спалах захворюваності.

Читайте також:

“Через коронавірус охочих вакцинуватися від інших захворювань меншає”, – епідеміологиня Львівщини

З 24 до 30 квітня в Україні проходить тиждень вакцинації. Національний календар вакцинації, який працює в Україні з 2018 року, передбачає обов’язкове щеплення від десяти


Як записатись на вакцинацію від Сovid-19

Запрацював сервіс, на якому можна зареєструватись на безкоштовне щеплення. В Офісі Президента сьогодні повідимили про старт реєстрації українців на вакцинацію від коронавірусу. “Відсьогодні українці зможуть